Energielabel woning

Met een energielabel kunnen huurders meteen zien hoe energiezuinig een woning is. Het is dan ook verplicht bij de verhuur van een woning, maar gezien de hoge energiekosten vinden huurders het energielabel ook zelf steeds belangrijker in hun keuze voor een woning. Bovendien is het energielabel een bepalende factor in de puntentelling voor huurwoningen, een systeem waarmee de hoogte van de huur kan worden vastgesteld. Wil jij graag een energielabel ontvangen van Puntentelling.nl? Vraag dan een offerte aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Energielabel voor woningen aanvragen

Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. De klassen variëren van A++++ tot en met G. De eigenaar van een huurwoning is verplicht een afschrift van een geldig energielabel te presenteren aan nieuwe huurders. Daarbij komt dat het energielabel meegenomen wordt in de berekening van de maximale huurprijs van een huurwoning. Dit betreft één van de onderdelen van het puntensysteem, waarbij een goed energielabel een hogere waardering krijgt dan een slecht energielabel.

Indien een woning zonder geldig energielabel verhuurd wordt, riskeert een eigenaar niet alleen kans op een boete, in bijna alle gevallen laat de eigenaar punten liggen die van invloed zijn op de hoogte van de huur. Door een energielabel bij Puntentelling.nl aan te vragen, gaan onze specialisten voor jou aan de slag om het energielabel van jouw woning vast te stellen. Op die manier kun je je toekomstige huurders een geldig energielabel presenteren en een redelijke huurprijs voor jouw woning vragen.

Onze diensten

Door bij Puntentelling.nl een energielabel voor je woning aan te vragen, krijg je niet alleen een beter beeld van de energiezuinigheid van je woning. Het biedt namelijk ook inzicht in het puntenaantal van jouw woning, dat bepalend is voor de hoogte van de huur die je voor de woning mag vragen. Ben je benieuwd naar de puntentelling van jouw huurwoning? Vraag dan bij ons een huurprijscheck aan. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een meetrapport en advies over de mogelijkheden om jouw puntenaantal op andere manieren te verhogen.

Onze dienstverlening

Puntentelling.nl is gericht op een specifiek gedeelte van de vastgoedmarkt. Wij focussen ons op huurprijzen, energielabels en het meten van de oppervlakte van (huur)woningen. 

Waarom een energielabel aanvragen slim is

Wettelijke verplichting

Als verhuurder/eigenaar ben je wettelijk verplicht een energielabel aan een huurder te overhandigen.

Informatieverstrekking

Potentiële huurders kunnen een weloverwogen keuze maken door inzicht te krijgen in de mogelijke energiekosten.

Waardering in het puntensysteem

Het energielabel wordt gewaardeerd in de berekening van de huurprijs. Geen label betekent geen extra punten.

Oplossingen binnen handbereik

Een lager resultaat dan verwacht? Met een adviesrapport wordt inzichtelijk gemaakt wat wel mogelijk is.Wat de situatie ook is, wij vinden een oplossing. Neem direct contact op!

Wat kost een energielabel?

Wij bieden de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Kijk wat het beste bij jouw situatie past.

Energielabel woning

vanaf

€175

De kenmerken van de woning worden op locatie beoordeeld. Enkele dagen later wordt het geregistreerde energielabel per e-mail verzonden.

Puntentelling + energielabel 

vanaf

€275

Voor verhuurders is dit een slimme keuze. Puntentelling.nl verzorgt dan niet alleen de huurprijsberekening maar ook het label. Handig indien er ook advies benodigd is.