Meetrapport woning

Een meetrapport wordt opgesteld aan de hand van specifieke richtlijnen. De NTA 2851 is overkoepelend, daaronder bevinden zich de NEN 2580 en als variant de meetinstructie BBMI.

Meetrapport voor woningen aanvragen

De afmeting van een woning  is bij verkoop of verhuur een zwaarwegend kenmerk bij de bepaling van de waarde. Juist om deze reden zijn meetrapporten in het leven geroepen. Een meetrapport geeft de verschillende type oppervlaktes accuraat aan, gemeten volgens landelijk vastgestelde richtlijnen.

Het doel is het creëren van een waarheidsgetrouw beeld van de situatie. Om dit te waarborgen dient dit secuur en onafhankelijk vastgesteld te worden.

De richtlijnen die voor woningen gehanteerd worden zijn de NEN 2580 en de branche brede meetinstructie (BBMI).  In deze normen staan meerdere oppervlaktedefinities omschreven. Je kan bijvoorbeeld denken aan de gebruiksoppervlakte, verhuurbare vloeroppervlakte en bruto vloeroppervlakte.

Waarom een meetrapport aanvragen slim is

Informatieverstrekking

Potentiële huurders kunnen een weloverwogen keuze maken door verstrekking van de exacte oppervlakte.

Nauwkeurigheid

Wij gebruiken meetapparaten die ervoor zorgen dat de meting ontzettend nauwkeurig uitgevoerd wordt.

Financiële belangen

De waarde van een woning is direct gekoppeld aan de oppervlakte ervan. Loop geen risico en leg dit vast.Wat de situatie ook is, wij vinden een oplossing. Neem direct contact op!

Wat kost een oppervlakteberekening?

Wij bieden de hoogste kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Kijk wat het beste bij jouw situatie past.

Meetrapport NEN 2580 + BBMI

vanaf

€175

Twee vliegen in één klap. Je krijgt van ons altijd twee  rapporten volgens de belangrijkste en bekendste richtlijnen, NEN 2580 en MGW – BBMI.

Advies ter verbetering energielabel en/of huurprijs

vanaf

€125

Niet geliberaliseerd? Niet getreurd. Wij hebben de ervaring in huis om o.a. met handigheidjes het resultaat te maximaliseren.

Puntentelling huurwoning + energielabel 

vanaf

€275

Bij dit pakket geven we de hoogste korting. Puntentelling.nl verzorgt dan niet alleen de huurprijsberekening maar ook het verplichte label.